Понеділок - П'ятниця - 10:00 - 18:00, Субота - Неділя - Вихідниій

24 червня відбувся вебінар МАГАТЕ «Індивідуальний моніторинг з радіофотолюміненсцентними (РФЛ) пасивними інтегруючими дозиметрами».

РФЛ дозиметрія стала ключовою технологією індивідуального моніторингу в 90 х роках. Для визначення доз використовуються фосфатні скельця, активовані сріблом. Суть методу РФЛ полягає в тому, що утворені під дією іонізуючого випромінювання носії заряду локалізуються в центрах захоплення, внаслідок чого накопичується поглинена енергія. Під дією ультрафіолету в скельцях випромінюється видиме світло з інтенсивністю, лінійно пов’язаною з поглиненою дозою від іонізуючого випромінювання.

На відміну від термолюмінесценції (ТЛ) чи оптично стимульованої люмінесценції (ОСЛ), індуковані люмінесцентні центри РФЛ, не руйнуються нормальним процесом зчитування і надзвичайно стійкі, так що федінг при кімнатній температурі є незначним протягом декількох років, тому є можливим повторне зчитування.

Основні доповідачі:

Ясухіро Когучі (Yasuhiro Koguchi) заступник керівника науково-дослідного центру Oarai, Chiyoda Technol Cooperation у Японії поділився 15 річним досвідом у сфері радіаційного захисту, а  саме дозиметрії зовнішнього опромінення. Він був консультантом відділу захисту праці від радіаційного захисту МАГАТЕ з ядерної безпеки та безпеки в 2014 році. Він також є членом Технічного комітету з радіаційного захисту Міжнародної організації зі стандартизації (ISO TC85 / SC2) та Міжнародної електротехнічної комісії (IEC TC45/SC45B).

Ален Саварі (Alain Savary) - начальник департаменту метрології та методології, який займається радіологічним моніторингом працівників Інституту радіологічного захисту та ядерної безпеки (L'Institut de Radioprotection et de Sûreté Nucléaire, IRSN) з 2015 року. Він є технічним керівником вимірювань у зовнішній дозиметрії, антропогаметрії та радіотоксикології. Понад 15 років він працює в службі оперативного втручання для проведення радіологічних оцінок, таких як характеристика радіоактивних джерел та відходів, забруднених ділянок. Його досвід вимірювання на місцях та лабораторне вимірювання корисний для його ролі як кризової команди член кризової організації IRSN.

Основні питання які обговорювались на семінарі:

  • Основні міжнародні стандарти безпеки МАГАТЕ (IAEA GSR Part 3) та Загальний посібник МАГАТЕ з питань охорони праці при професійному опроміненні (GSG-7).
  • Радіофотолюмінсцентна дозиметрія та її запровадження для індивідуального моніторингу.
  • Клінічне застосування дозиметрів РФЛ.
  • Досвід лабораторій боротьби з пандемією COVID-19;
  • Характеристика РФЛ системи дозиметрії. Досвід технічних служб радіаційної безпеки МАГАТЕ.

Запис вебінару доступний за посиланням: http://ns-files.iaea.org/video/orp-webinar-june2020.mp4

МАГАТЕ регулярно проводить вебінари у галузі радіаційного захисту професійного опромінення.

Вебінар - це інтерактивний інтерактивний семінар, який передається через Інтернет, що дозволяє віддалено відвідувати багатьох учасників за допомогою власних комп’ютерів або мобільних пристроїв. Окрім прослуховування та перегляду презентації, учасники мають можливість подавати свої запитання чи коментарі в режимі реального часу. Вебінари МАГАТЕ об'єднують експертів та практиків для обміну знаннями.

Записи доступні після кожного ефіру.

Слідкуйте за анонсами у розділі новини.


 

Контакти

Адреса
м. Київ, вулиця Юрія Іллєнка (Мельникова), 53
Карта проїзду   
Телефон
+38 (044) 489 3414
E-mail
dose@leed1.kiev.ua