Понеділок - П'ятниця - 10:00 - 18:00, Субота - Неділя - Вихідниій

НВП ДОЗИМЕТРИКА  – 5 років

Науково-виробничому підприємству ДОЗИМЕТРИКА виповнилось 5 років!

Коли сталося рейдерське захоплення організації попередниці – АТ «Науково-дослідний інститут радіаційного захисту АТН України» - одним з новоприбулих акціонерів, служба дозиметричного контролю, що під різними назвами діяла у складі НДІ РЗ від 1995 року, постала перед вибором – припинити існування або знайти нові організаційні форми для свого функціонування. Почуття відповідальності перед замовниками-користувачами високоякісних послуг індивідуального контролю зумовило непростий вибір на користь створення нової юридичної особи - ТОВ «Науково-виробниче підприємство «ДОЗИМЕТРИКА».

Ми прийшли у цей світ голі і босі – без матеріальних засобів чи приладової бази, лише з великим бажанням не підвести наших шанованих партнерів та довести їм і собі, що напрацьована роками компетенція та висока мотивація злагодженого колективу ладні творити дива. Сьогодні НВП ДОЗИМЕТРИКА має солідний приладовий парк для здійснення своєї статутної діяльності: надійні перевірені часом автоматичні ТЛД зчитувачі Harshaw 6600 та багатотисячний парк індивідуальних дозиметрів для здійснення поточного ІДК, високопродуктивні зчитувачі дискретних ТЛД детекторів Harshaw 5500 для клінічної дозиметрії та фантомних вимірювань. На тестуванні в нашій лабораторії перебуває новітнє ОСЛ обладнання ІДК – система myOSL 4.0 від RadPro International (Німеччина). Нещодавно НВП ДОЗИМЕТРИКА переселилась у власне нове та повністю оснащене приміщення, що має усе необхідне для проведення поточного та спеціального індивідуального дозиметричного контролю та повсякденної роботи з клієнтами.

З п’ять років, що минули, зовнішні обставини були далекими від безхмарних. Ми, разом з нашими замовниками, пережили пандемію COVID 2020-2022 років, після 24.02.2022 мужньо зустріли виклики повномасштабної війни. Жодного дня за увесь цей час ми не переривали нашої роботи, постійно працювали для забезпечення надійного радіаційного захисту персоналу наших замовників. І сьогодні, під час безперервних атак оскаженілого ворога на енергетичну та життєву інфраструктуру нашої держави, щоденні сигнали повітряної тривоги та постійні відключення електрики, ми продовжуємо працювати, намагаємось розширювати спектр нашої діяльності, залучати нових замовників та партнерів. Не зважаючи на складні обставини, ми не шкодуємо зусиль та інвестицій для власного вдосконалення, покращення матеріальної бази та поліпшення робочих процесів, максимального задоволення потреб наших замовників, число яких постійно зростає.  

За короткий в історичному масштабі час, наша діяльність набула міжнародного визнання – наші колеги зі Швеції, Німеччини, Польщі, Литви та Швейцарії бачать в особі НВП ДОЗИМЕТРИКА надійного та перспективного партнера, співпрацюють з нами на різних напрямках дозиметрії та радіаційного захисту. Свідченням міжнародного авторитету є набуття нами статусу члена с правом голосу Європейської дозиметричної мережі EURADOS, обрання головного наукового консультанта НВП ДОЗИМЕТРИКА до складу керівного органу цієї авторитетної міжнародної організації.

Хочемо зазначити, що такий успіх був би неможливим без підтримки наших друзів та партнерів, першу чергу – наших шанованих замовників послуг ІДК, тих, хто розуміє важливість надійного та сучасного дозиметричного контролю своїх співробітників, які щодня працюють з джерелами іонізуючого випромінювання. Особлива подяка закордонним колегам-донорам, які надали технічну допомогу та сприяли оновленню нашої матеріально-технічної бази (згодом, ми випустимо окрему розповідь про цей аспект нашої історії).

Усе викладене надихає нас на нові зусилля, прагнення до нових професійних досягнень. Ми просто не маємо права схибити, перекреслити неабиякі досягнення першої п’ятирічки нашої діяльності. Ми з оптимізмом дивимось у майбутнє та закликаємо наших партнерів спільно з нами активно діяти заради забезпечення високих стандартів радіаційної безпеки та радіаційного захисту працюючих.

Ми віримо у перемогу України, робимо на своєму скромному місці усе можливе для наближення цього довгоочікуваного дня.  

Разом до перемоги!

Колектив служби дозиметричного контролю та керівництво НВП ДОЗИМЕТРИКА.

2023-09-03


 

Контакти

Адреса
м. Київ, вулиця Глибочицька, 17А
Карта проїзду   
Телефон
+38(098) 872 80 50