Понеділок - П'ятниця - 10:00 - 18:00, Субота - Неділя - Вихідниій

Думка спеціалістів НВП ДОЗИМЕТРИКА щодо перспектив матеріально-технічного забезпечення лабораторій ІДК в Україні

За авторством головного наукового консультанта та керівника служби дозиметричного контролю НВП ДОЗИМЕТРИКА вийшла стаття в авторитетному журналі Ядерна фізика та енергетика з оглядом та порівняльним аналізом перспективних систем ІДК. З текстом статті можна ознайомитись за посиланням.

Написання та оприлюднення цього огляду саме зараз було обумовлене переломним моментом, що назріває у матеріально-технічному забезпеченні служб та лабораторій ІДК, коли наявне обладнання відпрацювало свій нормативний термін експлуатації (подекуди – два-три терміни!), відбувається перехід на нові норми радіаційної безпеки, що вимагають проведення контролю незвичних дозиметричних параметрів (наприклад, доз на кришталик ока), в міжнародному середовищі назріває зміна операційних величин, які застосовуються для контролю професійного опромінення. Водночас, різними каналами в Україну починає надходити технічна допомога від іноземних партнерів, з’являється можливість придбання нового дозиметричного обладнання та переоснащення лабораторій радіаційного та дозиметричного контролю.

Сподіваємось, кваліфікована експертна думка провідних спеціалістів НВП ДОЗИМЕТРИКА, яка базується на аналізі літературних даних, міжнародних стандартів та рекомендацій, інформації виробників та власному практичному досвіді, стане у пригоді фахівцям з радіаційного захисту при прийнятті відповідальних рішень щодо найбільш оптимального вибору систем для переоснащення лабораторій індивідуального дозиметричного контролю на наступне десятиріччя.

Запевняємо колег в тому, що ми відкриті для спілкування та надання детальних консультацій з вищезазначеної проблематики. Звертайтеся, будемо раді допомогти!

Колектив служби дозиметричного контролю та керівництво НВП ДОЗИМЕТРИКА.

2023-07-03


 

Контакти

Адреса
м. Київ, вулиця Глибочицька, 17А
Карта проїзду   
Телефон
+38(098) 872 80 50